sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tämän kesän kirkko seikkailut aloitettu

Kävin juhannuksen jälkeen sit pikavisiitin Jyväskylässä.No, kylläkin virallisesti olin siellä opinto- ja koulutuspäivillä. Mutta vapaa-ajalla ja kotimatkalla tuli sitten vähän kuvailtuu kirkkoja. Viime vuonna aloitin ihan vahingossa kiertään tiekirkkoja. Joten päätin tänä vuonna jatkaa sitten kuvailua.

Nyt on jo neljä kirkkoo kuvattu ulkoapäin. Yks kirkoista oli jo sulkenut ovensa niin en sitä sitten päässyt kuvaan sisältä päin. Mutta tässä on kesää jäljellä, että voi vaikka vielä palata kuvaileen sitäkin uudemman kerran.

Jyväskylän kirkko
 Jyväskylän kirkossa meillä oli keskiviikko aamuna viikkomessu. 
Ja kun aamulla olin aikaisin hereillä päätin mennä kuvaileen kirkkoo ennen messua. Mutta huomatkaa ihana petrolin väriset liturgiset alttarivaatteet. Harmi etten niitä kehdannut tarkemmin kuvailla.
Jyväskylän kirkko

 Kotimatkan ensimmäinen pysähdys oli Muuramessa.
Muuramen kirkko

Kirkko oli sisältä aikas mielenkiintoinen ja erilainen. Siellä oli alttarin oikealla puolella siipi, jonne saivat mennä lapsiperheet. Jossa on lasten mahdollista leikkiä ja vanhempien kuunnella ja seurata jumalanpalvelusta.

Seuraava etappini olikin Korpilahden kirkko.
Sininen saarnastuoli.
Kirkko oli sisältä ihan eri väri maailmaa mitä olin ajatellut. 
Saarna tuoli kiinnitti huomioni ensimmäisenä ja sen jälkeen parvien reunoihin kuvatut henkilöt. Ainoa mikä minua jäi kirkosta mietityttään oli jälkeenpäin tehdyt koriste maalaukset pystypalkkeihin. Sillä miksi ne on sinne päätetty tehdä viimeisimpien remonttien yhteydessä jäi minua ihmetyttään.

Korpilahden kirkko
Kellotapuli

Ulkona kuvaillessani, kiinnitin huomion siihen miten erityyliset olivat kirkko ja tapuli. Siinä vaiheessa en päässyt takaisin kysyyn esittelijältä syytä. Sillä tapuli oli paljon viehättävämpi kuin kirkko itsellään. Kirkko ei ulkoapäin luvannut mitään erilaista, vaikka sisällä olikin kaikkia ihania yksityis kohtia.

Viimeisenä poikkesin Kuhmoisten kirkkoon. Harmittavaa oli että se ei ollut enään auki yleisölle, vaikka tapulissa olikin luukut auki.
Tapuli

 Aika viihtyisä kikko ulkoapäin katsellen ja kierrellen.
Kuhmoisten kirkko


Kaippa kesäloman aikana tulee lisää kierrettyy kuvailemassa kirkkoloita ja joitain muitakin kohteita.
Pitää vaan miettii missä kävi viime vuonna niin ei mee samoihin paikkoihin tänä vuonna. 
Tai sitten on vaan kotosalla lomansa ja säästää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti